Bioklinika

Természetgyógyászati központ

06 62 471-541

6723 Szeged Rózsa u. 4

  Manuálterápia - csontkovácsolás.
    Hogy helyreáljon az élet.

  Íriszdiagnosztika - állapotfelmérés!

  Fájdalommentes , gyors és pontos ,megállapíthatók vele a jelenlegi , a múltbéli és a jövőben várható betegségek.

  Fülakupunktúra
Gyors reakciót vált ki.könnyen hozzáférhető,kevés mellékhatása van.

Gyógymasszázs
Kiegészítő részét képezi a manuál terápiás beavatkozásoknak, mivel segíti az izmok és ínszalagok ellazulását.


Életmódtanácsadó
Az életmódváltás talán a legbonyolultabb de egyben a legeredményesebb reformok egyike!

  Köpölyözés

  Méregtelenítés - immunerősítés.

Méregtelenítés

 

A MÉREGTELENÍTÉS OLYAN FOLYAMAT, AMELY A BETEGSÉG GYÖKEREIT MEGSZÜNTETI ÉS AZ EGÉSZSÉG, ÉLETERŐ MEGŐRZÉSÉBEN NYÚJT SEGÍTSÉGET.


Mindenki lélegzik, iszik vizet, a városi ember a boltban vásárol, töménytelen vegyszert használ fertőtlenítés céljából – ezek képezik azokat a mérgeket, amelyekből több kilónyit halmozunk fel évente szervezetünkben. A legjobban működő gépezeteknek is szüksége van karbantartásra. Ilyen az emberi szervezetnél a méregtelenítés!
Egy méreganyagokkal túlterhelt test a tünetek egész sorát mutathatja, mint például: fáradékonyág, szorulásemésztési zavarokelhízás, a bélgázok és a felfúvódás, ingerlékenység, immunzavarok,allergia, nőgyógyászati panaszok, mozgásszervi bajok, húgyúti gyulladások, bőrbetegségek, fejfájás, légzőszervi gyulladások, hormonális zavarok, fáradság, depresszió. 
A test méregtelenítésének fontos alapköve a bélrendszer tehermentesítése, de nem szabad megfeledkezni a „szűrőinkről” sem. Ezek a máj, vese, tüdők.
A méregtelenítések során a lelkünket is méregtelenítenünk kell és erre nagyon jól beváltak a csoportban végzett böjtölések.
A jól elvégzett méregtelenítések után a szubjektív érzéseink mellett vérvétellel támasszuk alá, hogy helyesen cselekedtünk. Amennyiben csökkennek a zsíranyagcsere, vércukorszint, májfunkciós eredményeink – biztosak lehetünk benne, hogy hatékony munkát végeztünk.

4 Titkok egy fiatalabb, egészségesebb életért



Néha ételek kínálnak öregedésgátló előnyöket (sok ilyen van és nem kell aggódni, az ízük jó). Máskor ez kiegészítő lehet. Ja, és persze, szépség termék itt és ott soha nem árt. Íme négy egészségügyi elem, amely segít hogy a megjelenés csodálatos legyen - kívül és belül. 

1. Resveratrol 
Mi ez: egy erős, természetes polifenol található a szárban, 
vörös borszőlő mag és héj , és más növényekben.

Milyen feladatokat lát el: Kutatási eredmények szerint a resveratrol növeli az energiát, gátolja a rák kialakulását (beleértve az emlőrákot); segíthet megelőzni a szívbetegségeket, összefüggésben állhat azzal, hogy segíti a véralvadást, és a Harvard Egyetem tanulmánya szerint talán még lassítja az öregedési folyamatot is. Resveratrol segítí a harcot környezeti mérgek ellen, hogy a bőr rugalmas maradjon és csökkenti a ráncokat. 
Mit kell enni: mogyoróvaj, piros szőlő, vörös és fehér bor, vörös szőlőlé, áfonya, vörös áfonya 


2. OMEGA-3 zsírsavak 
Mik ezek: Telítetlen zsírsavak, amelyek a szervezet működéséhez szükségessek és hogy egészségesek maradjunk. 
Mit csinálnak: Omega-3 zsírsavak csökkentik a szívbetegségek kockázatát 30 százalékkal, megnyugtatják a gyulladást, szabályozzák a koleszterint, enyhítik a depresszió tüneteit, és segítik megőrizni a bőr fénylő színét. 
Mit kell enni: lazac, szivárványos pisztráng, lenmag, dió, tonhal, szardella, szardínia 


3. Antioxidánsok 
Mik ezek: tápanyagok (vitaminok és ásványi anyagok élelmiszerekben található meg), valamint enzimek (fehérjék a szervezetben, amelyek segítenek a kémiai reakcióknál).Vitaminok A, C, és E . 
Mit csinálnak: Az antioxidánsok segítenek késleltetni az öregedést és csökkentik a kiszolgáltatottságot a rák kialakulásában, a szívbetegségeknél, a cukorbetegségnél, segítenek csökkenteni a gyulladást és leállhat a pigment képződés (gondolom, öregségi foltok), antioxidánsok segítenek megőrizni a bőr fényességét és rugalmasságát. 
Mit kell enni: spenót, eper, szeder, áfonya, aszalt szilva, mazsola, kelkáposzta, tökmag 

4. CoQ10 
Mi ez: ubikinon vagy Coenzyme Q10 vagy CoQ10, természetes, erős antioxidáns, ami természetesen a szervezetben termelődik. Ez megtalálható a sejtmembrán ,a szív, vese, tüdő, lép, máj, mellékvesék, valamint a hasnyálmirigyben. A koenzim Q10 nélkülözhetetlen a mi egészségünkhöz, de sajnos, a test 
enzim szintje az életkorral csökken.

Milyen feladatokat lát el: Mint minden antioxidáns, CoQ10 is segíthetik a szív egészségét,csökkentik a  rák kockázatát,  a migrén akár 50 százalékkal is csökkenhet, és harcol a fogágybetegség ellen. Tartja bőr szilárdá  és simává, csökkenti a ráncok súlyosságát.

Mit kell enni: Pisztácia, dió, szója-és repceolaj, makréla, tonhal 


 2 Máj kezelése 

Miért? Ha csak egy rossz közérzet, fáradtság, álmosság krónikus vannak foltok a nyelv (főleg, ha erős), a probléma bőr vagy szervezet -, hogy két dolgot jelent: vagy elkezd egy egészségügyi probléma, vagy van egy erős slagging organizmus, ami ismét véget ért a korai vagy késői először. 

Ha van egy bizonyos betegség, annál többet különös figyelmet kell fordítaniuk erre, mert azt mondja, hogy a "hiba" a testben történt, és ő már nem képes megbirkózni. 

A máj mind az emésztőrendszer, a vérkeringést és az anyagcserét, így: a gyorsabb, akkor egyértelmű a májat a méreganyagok, minél előbb fejleszteni ezeket a folyamatokat a szervezetben. 

Van egy javaslatom: "Ami a mi" megölte "a máját, így öregszik", azaz az érintett 50%-a máj, a test öregszik a megjelenés, valahol a 50-60 éves, 100% - a szervezet meghal.

 3 „Ételed legyen a gyógyítód!”  

„Ételed legyen a gyógyítód!”

 vallotta a görög Hippokratész több ezer évvel ezelőtt.

Legjobban az anyagcserére, a keringésre és az immunvédekezésre tudunk hatni az egészségesebb táplálkozással. Ezért is fontos a természetgyógyászatban a táplálkozásterápiás szabályok meghatározása. Életmód és táplálkozási szokások változtatás nélkül nem tartható fenn az egészség – ezt mutatják a legújabb orvosi kutatások is.

Egy kis betekintés a különböző táplálkozási rendszerekbe, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelőt!

 

Are Waerland rendszer: a túlzott táplálékbevitel tudatos kerülése. Vegetárius étkezést javasol a hús, hal és cukor teljes kizárásával, kevés tojással és tejjel kiegészítve.

Makrobiotika: japán eredetű táplálkozási rendszer, amelyik szerint a yin és yang jellegű ételek fogyasztását kell egyensúlyba hozni. Figyelembe kell venni azt is, hogy a táplálék felét a hántolatlan gabonafélék, negyedét zöldségek és a maradékot pedig hüvelyesek, gyümölcsök alkotják.

Shelton/Diamond rendszer: a hangsúlyt az ételtársításokra helyezi.Nem javasolja a fehérjegazdag és szenhidrát összetevőjű táplálékok együttes fogyasztását. Reggel és délelőtt tartja fontosnak a gyümölcsfogyasztást. Nem javasolja, de alkalom szerűen megengedi a húsok, tejtermékek, cukor és mesterségesen kezelt élelmiszereket. Mennyiségi megszorítás nincs, a bőséges vacsorára helyezi a hangsúlyt.

Hay-féle választódiéta: rámutatott a fenti diétához hasonlóan a fehérje és szénhidrátok egyazon étkezéssel történő bevitelének a helytelenségére. A fehérjék serkentik a gyomorsavtermelést, a sav pedig akadályozza a szénhidrátok lebontását, mivel ahhoz lúgos közegre van szükség.

Vegetárius étkezés: nem jelent gyógyírt minden betegségre, de segítségével az egészség tovább megőrizhető. Fontos szabályai, hogy zöldségeket, gyümölcsöket és gabonaféléket tartalmazó változatos étrendet állítsunk össze és ezekből elegendő mennyiséget fogyasszunk az ideális testsúly fenntartása érdekében.

Oláh Andor féle táplálkozási rendszer: nagy hangsúlyt fektet a hagyományos magyar táplálkozási szokásokra. Böjtnapokat javasol, a táplálék alapanyagok természetes előállítását preferálja (pl.: gyümölcsaszalás, gabonaőrlés, stb.)

Gerson – diéta: a rákgyógyítás fontos alternatív terápiája, amely a szervezet belső egyensúlyát az étrenddel próbálja helyreállítani. Óránként frissen előkészített levek fogyasztását javasolja. A szervezet méregtelenítését rendszeres beöntésekkel javasolja tisztítani.

Buchinger-Lützner féle léböjt: reggelenként 1-2 csésze gyógynövénytea (kamilla, citromfű, édeskömény) citrommal. Ebédre kb. Negyedliter zöldségleves vagy friss zöldséglé, délután ismét 1-2- csésze tea, estére valamilyen nyák (rizs-, zab-) és 50g szénhidrát kiegészítésként naponta.

Schroth kúra: ivó- és száraznapok váltogatva. 3 száraznap 2 kis- és 2 nagy ivónap váltakozva. Száraznapok – teljes kiőrlésű gabonaételek, gyümölcsök, magvak. Kis ivónap – 1 liter, nagy ivónap 2 liter folytadékbevitel (gyógyteák, zöldséglevek formájában).

Mayr kúra: reggel éhgyomorra langyos víz karlsbadi vagy keserűsóval (1 csapott evőkanál) dúsítva. Ebéd – másnapos zsemléből és 1 liter tej vagy írós aludttej, este gyógytea (1-2 csészével).

AB0 – szerinti vércsoportdiéta: a vércsoportnak megfelelő élelmiszereket kell fogyasztani, amiket a szervezet maradéktalanul le tud bontani. A tápanyagokat jótékony, semleges és nem ajánlott csoportokra ossza fel. A jótékony és semleges csoportokból javasolt az étrend kialakítása.

A választási lehetőségek nagyok, de ha valakinek valamilyen betegsége van, kérjen segítséget, mert nehéz eligazodni a sok javaslat között. Személyre szabni egy méregtelenítő kúrát és életmódváltást pedig csak tapasztalatokkal bíró szakember képes.

 4 Méregtelenítés – miért is szükséges?  

A szervezet tisztítása, méregtelenítése – a tulsúly ellen folytatott harc egyik alapköve.

Napjainkban a táplálkozás egyre nagyobb problémává válik, mert

1) a hétköznapi étkezés energiatartalma nagyon magas,

2) az élelmiszerek természetes, esszenciális tartalma csökkent,

3) a színező és ízfokozó adalékanyagok koncentrációja magasra nőtt.

Az anyagcsere normalizálása lehetetlen a felhalmozódott méreganyagok, nyákok és más elhalt részecskék eltávolítása nélkül. E nélkül viszont az immunrendszerünk is feladja a védekezést, esetenként saját maga ellen támad – autoimmun megbetegedéseket kialakítva vagy a rákos sejteket nem ismerve fel.

A méregtelenítés mindig a vastagbél tisztításával kezdődik. Szabaddá, könnyen „átjárhatóvá” téve a bélrendszert, áttérhetünk a máj tisztogatására.

Ezt kb. 2 dl olíva olaj elfogyasztásával végezzük, amit frisen facsart citromlével öblítünk le, hogy ezzel is fokozzuk az epeváladék termelődését. Mindezt úgy, hogy közben melegítjük a máj területét. Végezhetjük még sorbitum segítségével, ami a májban lévő nyirokmirigyek pangását is megszünteti.

Az anyagcsere helyreállításához szükség van még a vese, hasnyálmirigy és pajzsmirigy „tisztogatására” is. A hasnyálmirigy enzimtermelésének és a pajzsmirigy hormonszintjének helyreállításával 3-8 kg, a máj méregtelenítését követően 2-20 kg, béltisztítást követően 1-6 kg, a vesetisztítás után pedig 2-15 kg-val lehetünk könnyebbek.

 5 Minden második. 

Epidemiológiai vizsgálatok azt bizonyították, hogy minden második ember küszködik valamilyen májhoz kapcsolódó problémával. 

Négyből egy - zsírmáj.

Ötből egy - alkoholos májkárosodás.

A méregtelenítés segíthet mindezt elkerülni!

 6 Méregtelenítés – az elhízás ellenszereként 

Egyre népszerűbb, bár nem veszélytelen módszer, amit a természetgyó-gyászok hada népszerűsít napjainkban.

Kontraindikációja – az epekövesség. Az epevezeték kb. 0,5 cm-es epekő átengedésére képes. Mindenképp hasi ultrahangos kontroll szükséges a méregtelenítések elkezdése előtt!

Amennyiben házilag, saját felelősségére méregtelenít valaki, azzal játszik, hogy az epekő elmozdul, elzárja az epevezetéket és az illető műtőasztalon végzi. Ezért célszerű szakemberhez fordulni. Annál is inkább, mert a méregtelenítés nem csak arról szól, hogy a meglévő méregraktárakat kiürítsük, sokkal inkább arról, hogy újakat ne képezzünk. Ezért szem előtt kell tartani az ember vércsoportját is. Ez azt jelenti, hogy tartósan olyan élelmiszereket kell fogyasztani, aminek tökéletes lebontását tudja biztosítani a szervezet. Figyelembe kell vennünk, hogy „0”- (1), „A”-(2), „B”- (3) vagy „AB”- (4) vércsoportba tartozunk. Mindenkinek más-más termék fogyasztása ajánlott.

Figyelembe kell venni a tibeti orvoslás szemléletét is, ami az embereket három típusra osztja: szél, nyálka és epe.

Azok, akiknek alkata – epe – éles elmével, határozottsággal és vállakozó szellemiséggel bírnak. Bár ők a leghajlamosabbak az epekő és különböző májproblémák kialakulására. Ezekre az emberekre az a jellemző, hogy mindig melegük van, jó az étvágyuk, korán őszülnek vagy kopaszodnak, a bőrszínük kissé sárgás, izzadékonyak, a bőrükön különféle kiütések jelenkezhetnek.

A tibeti orvostudomány azt tanácsolja nekik, hogy hagyjanak fel a "Yang"-os ételek fogyasztásával - marhahús, minden ami forró, fűszeres, sültek és térjenek rá a "Yin" –es ételekre: halak, tenger gyümölcsei, gabonák, gyümölcsök.
A méregtelenítéseket követően eltünnek a bőrön lévő pattanások, kiütések, szinte láthatóan megfiatalodik a bőr.

Sokkal energikusabbnak, teherbíróbnak érezhetjük magunkat. Ez a szubjektív értékelés. Diagnosztikai módszerekkel pedig láthatóvá válik például az íriszen a vastagbél gyűrűinek vastagsága, reflexológiában nem lesznek érzékenyek a máj-epe, vastagbél, vese területei. Klinikai diagnosztikával ellenőrizve a változásokat - látványosan csökken a cholesterin-, triglicerid szint, de a májfunkciós próbák (GGT, GOT, GPT, össz- és direkt billirubinszint) is normalizálódnak, valamint a vércukor és húgysavszint sem lépi túl a normális kereteket. Ez egy olyan esély, amit kihagyni nem érdemes.

 7 Mivel békíthetjük meg a májat?  

Semmi újszerű dolgot nem találtak még fel az orvosok. A máj szereti a rendet és a mérsékletességet.

Figyeljünk a napi rutinra, különösen a táplálkozásra.

Ne együnk egyszerre sok ételt, inkább keveset, 4-5 alkalommal naponta, fokozatosan.

Ne fogyasszunk sok zsíros ételt. Az állati zsírok helyett a növényi zsírokat használjunk. A modern városlakó zsírszükséglete - nem több, mint 80 gramm (beleértve a kolbászban, kenyérben, krémekben, salátákban a főzéshez használt stb. zsírokat is)

Édesség gyanánt friss vagy aszalt gyümölcsöt, mézet használjunk. Fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű gabonából készült – rozs-, tönkölybúza, graham, stb lisztből készülteket helyezzük előnybe. A burgonyát zöldségekkel helyettesítsük.

Próbáljunk meg rendszeresen, ugyanabban az időben étkezni.

Ne együnk éjjel, az utolsó étkezés legalább 3-4 órával lefekvés előtt legyen.

Ne feledkezzünk meg a savanyított tejtermékek jótékony hatásáról, de ezek közül is a csökkentett zsírtartalmúakat válasszuk.

Májvédő készítményeket használjunk, amik segítik a májsejtek regenerálódását. Ezek közé tartozik a máriatövismag (Silybum marianum) a gyógynövények tárházából.

 8 Háztáji „zsírgyár”  

Nehéz elképzelni, hogy hány különböző funkciót ruházott testünk a májra. Több mint 500 különböző reakcióban vesznek részt a máj sejtjei. Szűrőként funkcionál, de vérfestéket (hemoglobint), vitaminokat és  cukrot is tárol. Semlegesíti a sok hormont és a véralvadáshoz szükséges anyagokat állítja elő. Szüntelenül termel epét - akár egy litert naponta. Ez lehetővé teszi, hogy lebontsuk és megemésszük az élelmiszerekben található zsírokat.

Felmelegíti vérünket, felfűti szervezetünk legtávolabb eső sarkát is. Határőr - megóvja a szervezetet a mérgező és káros behatolásoktól. Munkáját leállítva – pár órán belül az emberi test halottá válik a súlyos mérgezések következtében.


Mivel a máj számos munkát végez, így sok különféle ok miatt véthet hibát. Az első - a fegyelem hiánya. Képzeljünk el egy igazgatót, aki figyelemmel kísér számos technológiai folyamatot. A siker - pontos és tisztán érthető cselekvések függvénye. Ha elvonjuk a figyelmét, megpróbáljuk szórakoztatni, vagy fölösleges információkkal traktálni munka közben – hibát ejt és egy kis idő múlva nem olyan utasítást közvetít, amit kellett volna. Ilyen „bolondokházában”, „gépgyári” hiba miatt a végtermék nem más, mint selejt.

Mi a májunkat – ilyen „bolondokházában” szeretnénk tökéletesen működtetni. Néha zsíros étellel tukmálva, alkohollal „frissítve”, esetenként éheztetve, desszertként stresszhatásokkal bombázva várjuk el, hogy csodát tegyen. Hiba esetén meg nagyot nézünk – miért is vacakol?"

 9 A pangás korszaka 

Nehéz elképzelni, hogy hány különböző funkciót ruházott testünk a májra. Több mint 500 különböző reakcióban vesznek részt a máj sejtjei. Szűrőként funkcionál, de vérfestéket (hemoglobint), vitaminokat és  cukrot is tárol. Semlegesíti a sok hormont és a véralvadáshoz szükséges anyagokat állítja elő. Szüntelenül termel epét - akár egy litert naponta. Ez lehetővé teszi, hogy lebontsuk és megemésszük az élelmiszerekben található zsírokat.

Felmelegíti vérünket, felfűti szervezetünk legtávolabb eső sarkát is. Határőr - megóvja a szervezetet a mérgező és káros behatolásoktól. Munkáját leállítva – pár órán belül az emberi test halottá válik a súlyos mérgezések következtében.


Mivel a máj számos munkát végez, így sok különféle ok miatt véthet hibát. Az első - a fegyelem hiánya. Képzeljünk el egy igazgatót, aki figyelemmel kísér számos technológiai folyamatot. A siker - pontos és tisztán érthető cselekvések függvénye. Ha elvonjuk a figyelmét, megpróbáljuk szórakoztatni, vagy fölösleges információkkal traktálni munka közben – hibát ejt és egy kis idő múlva nem olyan utasítást közvetít, amit kellett volna. Ilyen „bolondokházában”, „gépgyári” hiba miatt a végtermék nem más, mint selejt.

Mi a májunkat – ilyen „bolondokházában” szeretnénk tökéletesen működtetni. Néha zsíros étellel tukmálva, alkohollal „frissítve”, esetenként éheztetve, desszertként stresszhatásokkal bombázva várjuk el, hogy csodát tegyen. Hiba esetén meg nagyot nézünk – miért is vacakol?"

 10 „Gépgyári” hiba 

Nehéz elképzelni, hogy hány különböző funkciót ruházott testünk a májra. Több mint 500 különböző reakcióban vesznek részt a máj sejtjei. Szűrőként funkcionál, de vérfestéket (hemoglobint), vitaminokat és  cukrot is tárol. Semlegesíti a sok hormont és a véralvadáshoz szükséges anyagokat állítja elő. Szüntelenül termel epét - akár egy litert naponta. Ez lehetővé teszi, hogy lebontsuk és megemésszük az élelmiszerekben található zsírokat.

Felmelegíti vérünket, felfűti szervezetünk legtávolabb eső sarkát is. Határőr - megóvja a szervezetet a mérgező és káros behatolásoktól. Munkáját leállítva – pár órán belül az emberi test halottá válik a súlyos mérgezések következtében.


Mivel a máj számos munkát végez, így sok különféle ok miatt véthet hibát. Az első - a fegyelem hiánya. Képzeljünk el egy igazgatót, aki figyelemmel kísér számos technológiai folyamatot. A siker - pontos és tisztán érthető cselekvések függvénye. Ha elvonjuk a figyelmét, megpróbáljuk szórakoztatni, vagy fölösleges információkkal traktálni munka közben – hibát ejt és egy kis idő múlva nem olyan utasítást közvetít, amit kellett volna. Ilyen „bolondokházában”, „gépgyári” hiba miatt a végtermék nem más, mint selejt.

Mi a májunkat – ilyen „bolondokházában” szeretnénk tökéletesen működtetni. Néha zsíros étellel tukmálva, alkohollal „frissítve”, esetenként éheztetve, desszertként stresszhatásokkal bombázva várjuk el, hogy csodát tegyen. Hiba esetén meg nagyot nézünk – miért is vacakol?"

11 Az egyik legnagyobb rejtély testünk jobb oldalán. 

A máj – testünk fűtőberendezése. Zsírt éget, méregtelenít, energiát szabadít fel – táplálja testünket, lelkünket. És mint a tűzhely, kiéghet a mértéktelen ivás, evés, túlzott igénybevétel miatt. Májsejtjeink - és ez egy csoda - szinte hamvaikból képesek újjáéledni, mint a képzelet madara.

 12 Méregtelenítés