Bioklinika

Természetgyógyászati központ

06 62 471-541

6723 Szeged Rózsa u. 4

  Manuálterápia - csontkovácsolás.
    Hogy helyreáljon az élet.

  Íriszdiagnosztika - állapotfelmérés!

  Fájdalommentes , gyors és pontos ,megállapíthatók vele a jelenlegi , a múltbéli és a jövőben várható betegségek.

  Fülakupunktúra
Gyors reakciót vált ki.könnyen hozzáférhető,kevés mellékhatása van.

Gyógymasszázs
Kiegészítő részét képezi a manuál terápiás beavatkozásoknak, mivel segíti az izmok és ínszalagok ellazulását.


Életmódtanácsadó
Az életmódváltás talán a legbonyolultabb de egyben a legeredményesebb reformok egyike!

  Köpölyözés

  Méregtelenítés - immunerősítés.

Köpölyözés

A köpölyözésnek több ezer éves múltja van, s mindig fellelhető volt a magyar népi orvoslásban is. Célja - a salakanyagok eltávolítása. A terápia lényege a szívó hatás, amit általában üvegpohárral, vagy speciális kis harangocskákkal végeznek és a test különböző pontjaira „cuppantanak”. A gyerekek gyakran „cuppancsoknak” hívják őket.

Hippokratész szerint a köpölyözés lényege: „…szabaddá teszi az energiapályákat, elvezeti a mérgező energiákat, a rossz vért, a salakanyagot, a gonosz szeleket, serkenti a vérképzőrendszert, helyreállítja a jin-jang egyensúlyt a szervezetben.”

A köpölyözés hatásmechanizmusa nagyon összetett. Helyileg fokozza a vérkeringést, az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát.  A szívó hatás folytán azonban még fokozza az ozmotikus nyomást is, helyi ödémát kelt, a nyirok-visszaáramlást fékezi. Mindezzel a helyi immunválaszt is serkenti.

A mai orvostudomány ennek megfelelően főleg a reumatikus fájdalmak enyhítésére, emésztési, légúti és keringési panaszok gyógyítására alkalmazza, habár a szakemberek szerint nagyon jó immunerősítő hatása is van.

A köpölyözésben lévő salaktalanító hatását felfedezték maguknak a szépségszalonok is. Rájöttek ugyanis, hogy,  a cellulitisz nem más, mint a kötőszövetekben lerakodott zsír és salakanyag. Ezért hatékonyan eltávolítható a köpölyöző csészék alkalmazásával.

A köpölyözésnek több módja is ismert:

 

Köpölyözés tüzes technikával

Ez a leggyakoribb módszer. A lángot általában tömény alkoholba merített vattacsomó meggyújtása adja. Ezzel a vattával a levegőt kiégetve a meggyújtás után azonnal leborítjuk a köpölypoharat olyan gyorsan, mintha legyet szeretnénk fogni.

 

A sikló vagy "nyuvasztásos" eljárás

Ilyenkor üvegköpölyt alkalmazunk úgy, hogy előzőleg a kérdéses nagyobb bőrfelületet valamilyen krémmel bekenjük. Aztán lassan csúsztatjuk a köpölyöző poharat. Alatta nagy csíkban kipirosodik a kérdéses bőrfelület.

 

Sokféle betegségben javallt: - Rohamszerű köhögésnél, - Tüdő – és mellhártya gyulladások esetén,- Váll és felső háti fájdalom, - Karemelési nehézség, - Lábikra görcs esetén, - Lumbágónál ,– Isiásznál,-Térd-  és csípőízületi problémáknál, s.t.b.