Bioklinika

Természetgyógyászati központ

06 62 471-541

6723 Szeged Rózsa u. 4

  Manuálterápia - csontkovácsolás.
    Hogy helyreáljon az élet.

  Íriszdiagnosztika - állapotfelmérés!

  Fájdalommentes , gyors és pontos ,megállapíthatók vele a jelenlegi , a múltbéli és a jövőben várható betegségek.

  Fülakupunktúra
Gyors reakciót vált ki.könnyen hozzáférhető,kevés mellékhatása van.

Gyógymasszázs
Kiegészítő részét képezi a manuál terápiás beavatkozásoknak, mivel segíti az izmok és ínszalagok ellazulását.


Életmódtanácsadó
Az életmódváltás talán a legbonyolultabb de egyben a legeredményesebb reformok egyike!

  Köpölyözés

  Méregtelenítés - immunerősítés.

Porckorongsérv

A népesség egyre nagyobb része küszködik ezen problémákkal, ugyanis a „nullmozgásos” életvitel csak segíti ezeknek a kialakulását.

Mi is a porckorongsérv (hernia)? Egy, a csigolyatestek közötti porcos anyag előreboltosulása (protrusio) a gerincvelő irányába. Úgy képzeljük el mint egy selejtes lufit, amit felfújás után kisebb kidudorodások csúfítanak. Itt még csak elvékonyodott az az anyag, amiből a lufi készült. Ha  a külső zárógyűrű kiszakadt, a kocsonyás anyag teljes egészében „belefolyik” a gerinccsatornába, a kilépő ideggyökökre nagy nyomást gyakorol. Ez azért veszélyes, túl azon, hogy erős fájdalommal jár, hogy az idegszál nem tudja utasítani az izmokat a kellő időben történő összehúzódásra és ez izomsorvadássa jár. Nem beszélve arról, hogy zsibbadás, érzékkiesés kíséri a folyamatot.

Műtéti beavatkozás útján az törénik, hogy a kiszakadt porckorongot eltávolítják és a két szomszédos csigolyatestet egymásra ültetik. Ám ezzel a probléma nem oldódik meg, mivel a kiszakadás fölött lévő pockorongra hárul a tehermentesítés szerepe. Túlsúllyak küszködő embereknél garantált a szövődmény, no meg a kilépő idegpályáknak is mindegy, hogy a kitüremkedő porckorong, vagy a műtéti heg gyakorol rájuk nyomást. Ezért mindenképpen megfontolandó a beavatkozás szükségessége, nem is sietik el az utóbbi időben.

Helyette alternatív gyógymódok javasoltak, mint manuálterápia (csontkovácsolás), a hátizomzat megerősítése céljából végzett mozgásterápiák, köpölyözések. Ha mást nem, ezzel időt nyerünk és talán elkerüljük a műtéti beavatkozást!

 

Kapcsolódó cikkek:

Életmód tanácsadó

Íriszdiagnosztika

Gyógymasszázs

Manuálterápia